Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

 

_DSC3337

 

 

 

 

 

Składniki:

  • 0,5 kg filetów drobiowych,
  • 2 cebule,
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego,
  • 1 puszka fasoli czerwonej,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka groszku
  • czosnek do smaku,
  • 1 kostka bulionu wołowego,
  • 1 kostka bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki majeranku,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z cebulą.

Zagotuj 1 l wody z kostkami bulionowymi, wrzucamy mięso i razem dusimy.

Dodajemy wszystkie składniki, dolewamy gotowaną wodę wodę, w miarę potrzeby można zrobić zasmażkę z masła i mąki (jak do flaków).

Gotować ok. 20 minut.

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

25 odwiedzających teraz
8 gości, 17 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 80 o godz. 12:00 am UTC
Ten miesiąc: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC
Ten rok: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC