Składniki:
- 0,5 kg filetów drobiowych,
- 2 cebule,
- 1 puszka koncentratu pomidorowego,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka groszku
- czosnek do smaku,
- 1 kostka bulionu wołowego,
- 1 kostka bulionu warzywnego,
- 2 łyżki majeranku,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z cebulą.
Zagotuj 1 l wody z kostkami bulionowymi, wrzucamy mięso i razem dusimy.
Dodajemy wszystkie składniki, dolewamy gotowaną wodę wodę, w miarę potrzeby można zrobić zasmażkę z masła i mąki (jak do flaków).
Gotować ok. 20 minut.