Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Zupa krem z groszku mrożonego
100_2669

Zupa krem z groszku mrożonego

SKŁADNIKI:

  • opakowanie groszku mrożonego,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 800 ml bulionu,
  • sól, pieprz lub vegeta.
  • groszek ptysiowy bądź grzanki.

 

PRZYGOTOWANIE: 

Cebulę i czosnek drobno posiekać i lekko podsmażyć na maśle. Po chwili dodać zamrożony groszek i bulion. Gotować aż groszek będzie miękki. Doprawić  do smaku i zmiksować blenderem. Można zabielić śmietaną. Podawać z groszkiem ptysiowym,lub grzankami. Można również posypać odrobiną startego żółtego sera lub kawałkami wędzonego łososia.

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

43 odwiedzających teraz
30 gości, 13 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 77 o godz. 08:39 am UTC
Ten miesiąc: 116 o godz. 12-11-2017 10:24 am UTC
Ten rok: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC