Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Zupa krem z groszku mrożonego
100_2669

Zupa krem z groszku mrożonego

SKŁADNIKI:

  • opakowanie groszku mrożonego,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 800 ml bulionu,
  • sól, pieprz lub vegeta.
  • groszek ptysiowy bądź grzanki.

 

PRZYGOTOWANIE: 

Cebulę i czosnek drobno posiekać i lekko podsmażyć na maśle. Po chwili dodać zamrożony groszek i bulion. Gotować aż groszek będzie miękki. Doprawić  do smaku i zmiksować blenderem. Można zabielić śmietaną. Podawać z groszkiem ptysiowym,lub grzankami. Można również posypać odrobiną startego żółtego sera lub kawałkami wędzonego łososia.

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

20 odwiedzających teraz
4 gości, 16 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 31 o godz. 07:09 pm UTC
Ten miesiąc: 162 o godz. 09-07-2017 04:36 pm UTC
Ten rok: 236 o godz. 05-11-2017 04:36 pm UTC