Home / Kulinaria / Zupa krem z groszku mrożonego
100_2669

Zupa krem z groszku mrożonego

SKŁADNIKI:

  • opakowanie groszku mrożonego,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 800 ml bulionu,
  • sól, pieprz lub vegeta.
  • groszek ptysiowy bądź grzanki.

 

PRZYGOTOWANIE: 

Cebulę i czosnek drobno posiekać i lekko podsmażyć na maśle. Po chwili dodać zamrożony groszek i bulion. Gotować aż groszek będzie miękki. Doprawić  do smaku i zmiksować blenderem. Można zabielić śmietaną. Podawać z groszkiem ptysiowym,lub grzankami. Można również posypać odrobiną startego żółtego sera lub kawałkami wędzonego łososia.

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

19 odwiedzających teraz
0 gości, 19 bots, 0 członków
Cały czas: 569 o godz. 01-18-2023 01:44 pm UTC
Najwięcej dzisiaj: 20 o godz. 12:23 am UTC
Ten miesiąc: 21 o godz. 10-01-2023 07:12 am UTC
Ten rok: 569 o godz. 01-18-2023 01:44 pm UTC