Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Zielone naleśniki ze szpinakiem i fetą
100_1049 (1)

Zielone naleśniki ze szpinakiem i fetą

Składniki do ciasta:

  •   500g mąki pszennej
  •   250ml mleka
  •   250ml wody
  •   1 jajko
  •   szczypta soli i kurkumy
  •   szczypiorek

Do wymieszania składników najlepiej użyć blendera, tak żeby szczypiorek był mocno rozdrobniony, wtedy ciasto będzie delikatnie zielone. Usmażyć naleśniki.

Składniki do farszu:

  •  jedno opakowanie szpinaku
  •  ser feta
  •  3 ząbki czosnku
  •  pieprz

Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnie wrzucamy czosnek i szpinak, dusimy przez chwilę. Dodajemy fetę pokrojoną w kostkę, mieszamy do momentu rozpuszczenia się, doprawiamy pieprzem. Farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy i podsmażamy na patelni.

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

25 odwiedzających teraz
8 gości, 17 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 80 o godz. 12:00 am UTC
Ten miesiąc: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC
Ten rok: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC