Slide background
Home / Na Sygnale / UROCZYSTE WPROWADZENIE NA STANOWISKO KOMENDANTA POWIATOWEGO POLICJI

UROCZYSTE WPROWADZENIE NA STANOWISKO KOMENDANTA POWIATOWEGO POLICJI

Insp. Mariusz Siegieda – Zastępca Komendanta Wojewódzkiego Policji w Lublinie wprowadził w obowiązki Komendanta Powiatowego Policji we Włodawie podinsp.. Tomasza Patrę dotychczasowego I Zastępcę Komendanta Powiatowego Policji we Włodawie.

Wczoraj w sali konferencyjnej Komendy Powiatowej Policji we Włodawie odbyło się uroczyste wprowadzenie na stanowisko Komendanta Powiatowego Policji we Włodawie – podinsp. Tomasza Patry, dotychczasowego I Zastępcy Komendanta Powiatowego Policji we Włodawie. Z objęciem stanowiska związany jest ceremoniał powitania sztandaru jednostki. Uroczystość ta odbyła się w obecności dostojnych gości reprezentujących różne instytucje działające na terenie powiatu włodawskiego, pracowników i policjantów Komendy Powiatowej Policji we Włodawie oraz emerytów policyjnych W nowe obowiązki podinsp. Tomasza Patrę wprowadził Zastępca Komendanta Wojewódzkiego  Policji w Lublinie – insp.  Mariusz Siegieda, który w latach 2013 – 2016 kierował włodawską komendą.

68-129854 68-129855

Podinsp. Tomasz Patra z włodawską komendą jest związany od maja 2016 roku, kiedy objął stanowisko I Zastępcy Komendanta Powiatowego Policji we Włodawie i odpowiadał tu m.in. za służbę kryminalną. Od 1 czerwca 2018 roku pełnił obowiązki na stanowisku  Komendanta Powiatowego Policji we Włodawie. W Policji służy od 20 lat. Przez większość służby podinsp. Tomasz Patra związany był z pionem kryminalnym.  Pan Komendant jest żonaty, ma 2 dzieci, jego zainteresowania to historia, turystyka górska – piesza i rowerowa oraz wędkarstwo.

B.Sz.

About TV Włodawa