Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Rolada szpinakowa
100_2002

Rolada szpinakowa

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  •  3 jaja
  • 3-4 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, gałka muszkatołowa
  • serek almette chrzanowy

Przygotowanie:

  • Ubić białka, dodać żółtka, szpinak, czosnek, olej, mąkę.
  • Masę rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem.
  • Piec 20min w tem.190st. po wyjęciu ciasto oddzielić od pergaminu i zwinąć w rulon, jak przestygnie posmarować serkiem i poukładać plasterki łososia i ponownie zawinąć.

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

22 odwiedzających teraz
6 gości, 16 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 80 o godz. 12:00 am UTC
Ten miesiąc: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC
Ten rok: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC