Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Rodzynkowiec
100_2408-002a

Rodzynkowiec

Składniki na biszkopt:

  • 6 jaj,
  • 1 szkl. cukru kryształu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 3/4 mąki pszennej,
  • 2-3 łyżeczki kakao.

 

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i kakao, lekko wymieszać. Piec w temp 160-180 st. 30-40 min.

Masa:

  • 3 budynie czekoladowe,
  • 600 ml mleka,
  • 6 łyżeczek cukru

Z podanych wyżej składników ugotować budyń.

Utrzeć 1 masło i dodawać po trochę ostudzonego budyniu. 40 dkg rodzynek utopić w 1/2 szkl. alkoholu i 1/2 szkl. herbaty. Zostawić na 3-4 godziny. Następnie odsączyć. Biszkopt przekroić na pół, nasączyć alkoholem, w którym moczyły się rodzynki. Wyłożyć gotową masę na jeden placek i przykryć drugim, na to wyłożyć resztę masy. Na masę wyłożyć rodzynki wymieszane z czekoladą. 1 czekoladagorzka+1 czekolada mleczna, rozpuścić wymieszać z rodzynkami.

 

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

27 odwiedzających teraz
9 gości, 18 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 77 o godz. 12:09 am UTC
Ten miesiąc: 276 o godz. 07-06-2018 03:36 pm UTC
Ten rok: 276 o godz. 07-06-2018 03:36 pm UTC