Składniki do farszu:
- ok. 500g mięsa mielonego,
- puszka kukurydzy,
- puszka fasoli czerwonej,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- 3 ząbki czosnku,
- przyprawa meksykańska lub papryka ostra, sól, pieprz, curry.
Składniki do ciasta naleśnikowego:
- 500g mąki pszennej,
- 250ml mleka,
- 250ml wody,
- 1 jajko,
- szczypta soli i kurkumy.
Przygotowanie:
Usmażyć naleśniki z podanych składników. Mięso podsmażyć, dodać czosnek, dusić przez chwilę. Dodać kukurydzę, fasolę, koncentrat, doprawić do smaku. Dusić jeszcze przez chwilę. Farsz nakładać na usmażone naleśniki, zwijać wedle uznania. Można je zapiec w piekarniku posypując żółtym serem, bądź podsmażyć na patelni.