Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Naleśniki meksykańskie
100_19342

Naleśniki meksykańskie

Składniki do farszu:

  • ok. 500g mięsa mielonego,
  • puszka kukurydzy,
  • puszka fasoli czerwonej,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 3 ząbki czosnku,
  • przyprawa meksykańska lub papryka ostra, sól, pieprz, curry.

Składniki do ciasta naleśnikowego:

  •  500g mąki pszennej,
  •  250ml mleka,
  • 250ml wody,
  • 1 jajko,
  • szczypta soli i kurkumy.

Przygotowanie:

Usmażyć naleśniki z podanych składników. Mięso podsmażyć, dodać czosnek, dusić przez chwilę. Dodać kukurydzę, fasolę, koncentrat, doprawić do smaku. Dusić jeszcze przez chwilę. Farsz nakładać na usmażone naleśniki, zwijać wedle uznania. Można je zapiec w piekarniku posypując żółtym serem, bądź podsmażyć na patelni.

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

17 odwiedzających teraz
6 gości, 11 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 32 o godz. 12:06 am UTC
Ten miesiąc: 183 o godz. 08-14-2017 09:26 am UTC
Ten rok: 236 o godz. 05-11-2017 04:36 pm UTC