Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Lodowiec
100_2495

Lodowiec

Składniki:

  • 6 jaj,
  • 1 l śmietany kwaśnej,
  • 1 l mleka,
  • 1 margaryna
  • 1 galaretka owocowa,
  • 3 kieliszki alkoholu,
  • 3 łyżki kakao + cukier waniliowy,
  • 1,5 szkl cukru pudru,
  • bakalie, herbatniki lub biszkopty.

Przygotowanie:

Mleko zagotować.  Do wrzącego mleka wlać śmietanę rozmąconą z jajami i gotować aż wytworzy się ser. Przecedzić i gorący utrzeć. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem a następnie połączyć z wystudzonym serem. Podzielić masę na 2 części. Do jednej dodać kakao do drugiej posiekane bakalie. Biszkopty lub herbatniki ułożyć na dnie tortownicy i skropić alkoholem, wyłożyć ciemną masę, a następnie jasną. Zalać tężejącą galaretką, można przybrać owocami. Wstawić do lodówki.

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

25 odwiedzających teraz
3 gości, 22 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 34 o godz. 06:50 am UTC
Ten miesiąc: 194 o godz. 10-11-2018 09:58 am UTC
Ten rok: 276 o godz. 07-06-2018 03:36 pm UTC