Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Kurczak z pieczarkami w cieście francuskim
_DSC0138

Kurczak z pieczarkami w cieście francuskim

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (można kupić np. w Lidlu czy Tesco, koszt ok. 3-4 zł.)
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka,
  • 7-8 pieczarek,
  • 1 cebula,
  • sól, pieprz, dowolne przyprawy.

Przygotowanie:

1. Piersi kroimy w kostkę, doprawiamy ulubionymi przyprawami, podsmażamy, odstawiamy do wystygnięcia.

2. Pieczarki i cebulę drobno siekamy i również podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do momentu odparowania całej wody.

3. Ciasto francuskie podzielić na kilka kwadratów, na środek kładziemy przestudzone pieczarki a na to kurczaka. Końce ciasta zwinąć w sakiewkę lub kopertę. Gotowe „zawiniątka” możemy posmarować rozkłóconym jajkiem.

4. Sakiewki wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze podanej na opakowaniu ciasta ( o ile się nie mylę to ok 15-20 min w 200 st. )

5. Podajemy z sosem czosnkowym, pyyyyychota :) !

 

 

 

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

26 odwiedzających teraz
7 gości, 19 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 29 o godz. 01:13 am UTC
Ten miesiąc: 205 o godz. 04-18-2017 05:10 pm UTC
Ten rok: 230 o godz. 02-11-2017 09:23 pm UTC