Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Deser : Niebiańska pianka
100_2062

Deser : Niebiańska pianka

Składniki:

  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • litr śmietany kremówki
  • 2 łyżki żelatyny
  • masło do tortownicy

 

Przygotowanie:

  1. Tabliczki czekolady połam i każdy rodzaj włóż do oddzielnego rondelka. Umieść rondelki w garnkach z wodą i rozpuść czekolady w kąpieli wodnej.
  2. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie. Śmietanę ubij na sztywno.
  3. Do rondelków ze schłodzoną czekoladą dodaj po 1/3 ubitej kremówki i delikatnie wymieszaj.
  4. Rozpuszczoną żelatynę podziel na 3 części i połącz z każdą z czekoladowych pianek.
  5. Do natłuszczonej tortownicy wylej warstwę ciemnej czekolady i schłódź. Następnie wyłóż warstwę mlecznej czekolady i ponownie odstaw do schłodzenia. Jako ostatnią wylej warstwę z białej czekolady. Wstaw do lodówki. Przed podaniem polej piankę rozpuszczoną gorzką czekoladą.

 

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

29 odwiedzających teraz
14 gości, 15 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 63 o godz. 11:29 am UTC
Ten miesiąc: 183 o godz. 08-14-2017 09:26 am UTC
Ten rok: 236 o godz. 05-11-2017 04:36 pm UTC