- 2 tabliczki białej czekolady
- 2 tabliczki mlecznej czekolady
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- litr śmietany kremówki
- 2 łyżki żelatyny
- masło do tortownicy
Przygotowanie:
- Tabliczki czekolady połam i każdy rodzaj włóż do oddzielnego rondelka. Umieść rondelki w garnkach z wodą i rozpuść czekolady w kąpieli wodnej.
- Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie. Śmietanę ubij na sztywno.
- Do rondelków ze schłodzoną czekoladą dodaj po 1/3 ubitej kremówki i delikatnie wymieszaj.
- Rozpuszczoną żelatynę podziel na 3 części i połącz z każdą z czekoladowych pianek.
- Do natłuszczonej tortownicy wylej warstwę ciemnej czekolady i schłódź. Następnie wyłóż warstwę mlecznej czekolady i ponownie odstaw do schłodzenia. Jako ostatnią wylej warstwę z białej czekolady. Wstaw do lodówki. Przed podaniem polej piankę rozpuszczoną gorzką czekoladą.