Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Ciasto 3-Bit
_DSC0440-001

Ciasto 3-Bit

 

Składniki:

  •  2 duże paczki herbatników,
  • 1 puszka masy krówkowej,
  • 1 kostka margaryny,
  • 1/2 l. mleka,
  • 2  jajka,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • 2 budynie śmietankowe,
  • 1 galaretka cytrynowa.

 

Przygotowanie:

1 ½ szklanki mleka i cukier zagotowujemy. Pozostałe mleko należy wymieszać dokładnie z jajkami i budyniami.Dodajemy do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Gotujemy jeszcze około 1 min, aż budyń zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodajemy galaretkę,mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.

Miękką margarynę ucieramy mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodajemy stopniowo chłodny budyń.

Blaszkę wykładamy herbatnikami, na to wykładamy masę budyniową, na budyń następne ciastka, potem masę krówkową, kolejne ciastka, a na koniec tężejącą śmietanę i startą czekoladę.

Bita śmietana:

  • 1/2 l. śmietany,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 2 łyżki żelatyny (rozpuścić w 1/2 szkl. wody).

Śmietanę ubijamy z cukrem,następnie dodajemy żelatynę.

Ciasto wstawić do lodówki.

 

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

26 odwiedzających teraz
9 gości, 17 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 80 o godz. 12:00 am UTC
Ten miesiąc: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC
Ten rok: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC