Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Home / Kulinaria / Błyskawiczny „piernik”
Zdjęcie-169

Błyskawiczny „piernik”

Składniki:

  • 2 łyżki kakao,
  • 1 szkl cukru,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szkl oleju,
  • 1 szkl mleka,
  • 2 szkl mąki pszennej,
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1 słoik dżemu wiśniowego,
  • 1 op. galaretki wiśniowej.

Przygotowanie:

1. Jajka utrzeć z cukrem, dodać kakao i 2 łyżki dżemu, ucierając.

2. Dodać olej, mąkę wymieszaną z sodą oraz mleko, dokładnie połączyć.

3. Ciasto przelać do natłuszczonej, obsypanej mąką podłużnej formy.

4. Piec ok 40 min w temp. 180 st.

5. Resztę dżemu dobrze podgrzać,rozpuścić w nim galaretkę, ostudzić.

6. Ostudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć tężejącym dżemem.

About TV Włodawa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12345

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

26 odwiedzających teraz
9 gości, 17 bots, 0 członków
Cały czas: 479 o godz. 07-29-2015 12:09 am UTC
Najwięcej dzisiaj: 80 o godz. 12:00 am UTC
Ten miesiąc: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC
Ten rok: 303 o godz. 11-18-2017 12:33 pm UTC